top of page
Solidea Green Attitude briga o okolišu
Solidea briga o okolišu

SOLIDEA

GREEN ATTITUDE

Svatko od nas može svojim ponašanjem doprinijeti očuvanju okoliša i prirode – i najmanja stvar koju sami napravimo u zajednici s ostalim ljudima znači mnogo. Kao razumna bića to smo dužni učiniti zbog sebe i svojih bližnjih te naraštaja koji dolaze.

"Kvaliteta je jedna od glavnih vrijednosti našeg poslovanja.
Neprestano ulažemo u dobrobiti našeg planeta kako bismo svojoj djeci osigurali najbolju kvalitetu života."


Dr. Luca Pinelli, izvršni direktor Solidee

Solidea Green Attitude briga o okolišu - pošumljavanje

Solidea je pustila korijene svoje šume u Keniji

Solidea Green Attitude briga o okolišu - pakiranje

Pakiranje naših proizvoda postaje ekološki održivo

Solidea Green Attitude briga o okolišu - optimizacija procesa proizvodnje

Optimizacija proizvodnog procesa metodom procjene životnog ciklusa

Solidea Green Attitude briga o okolišu - optimizacija skladišta

Poboljšano upravljanje procesima skladištenja radi smanjenja potrošnje kartona

Solidea Green Attitude briga o okolišu - optimizacija pakiranja

Optimizacija pakiranja i zelena dostava

Solidea je pustila korijene svoje šume u Keniji

Solidea se pridružila programu pošumljavanja Treedoma, mladog i dinamičnog start-upa osnovanog 2010. godine, koji pojedincima i tvrtkama nudi mogućnost sadnje drveća "na daljinu", te njihovu provjeru na mreži zahvaljujući sustavu geo-lokalizacije, na transparentan i ugodan način s ciljem pomoći okolišu i pružanju novih mogućnosti lokalnim zajednicama uključenim u projekt.

Na ovaj način, u Keniji je stvorena Šuma Solidea. Kako bi se osiguralo da Šuma Solidea konstantno raste, dodaju se nova stabla u redovitim razmacima, koja štite sve veću biološku raznolikost i smanjuju CO2 s prednostima za cijeli planet. Konkretno, voćke nadziru male zemljoradničke zadruge koje pomažu lokalnom stanovništvu na način da osiguravaju hranu, obuku, posao i zaradu na lokalnom području.

 

Potvrđeno je da svakih 1.000 stabala, osim što lokalnom području pruža neposrednu korist, nadoknađuje 360.000 kg emisije CO2 tijekom 20 godina.

Solidea Green Attitude briga o okolišu pošumljavanje
Solidea Green Attitude briga o okolišu pakiranje

Pakiranje naših proizvoda postaje ekološki održivo

Pakiranje naših proizvoda postaje održivo jer koristimo samo papir iz šume kojom se upravlja odgovorno, pod strogim ekološkim, ekonomskim i društvenim standardima, jer je drveće dragocjeno. Štoviše, prešli smo na digitalnu izradu kataloga i brošura i svih materijala koji ne moraju nužno biti tiskani na papiru.

Optimizacija proizvodnog procesa metodom procjene životnog ciklusa

Naš projekt je platforma koja usvaja procedure certificirane od međunarodnih organizacija kako bi bili sigurni da je naša svijest o okolišu konkretna i produktivna obveza. Zbog toga smo analizirali proizvodne procese prema LCA (Life Cycle Assessment) metodom, međunarodnom standardu koji kvantificira potencijalne utjecaje na okoliš i na zdravlje ljudi povezane s robom ili uslugom, počevši od njihove potrošnje resursa i emisije.

Na temelju nalaza studije poduzeli smo sve potrebne mjere kako bismo bili uistinu i učinkovito zeleni, čak i u proizvodnim i distribucijskim procesima.

Već danas električna energija koju naša tvrtka koristi u potpunosti dolazi iz obnovljivih izvora, što nam pomaže postići smanjenje emisije CO2 za 22%. A naša #solideaforest kompenzirat će 360.000 kg emisije CO2 tijekom 20 godina.

 

No, ovdje nećemo stati: Solidea će svake godine izdvojiti značajna ulaganja u održivost i smanjiti naš utjecaj na okoliš koliko god je to moguće.

Solidea Green Attitude briga o okolišu optimizacija procesa proizvodnje
Solidea Green Attitude briga o okolišu optimizacija skladišta

Poboljšano upravljanje procesima skladištenja radi smanjenja potrošnje kartona

Veliku pažnju polažemo na upravljanje našim skladištem. Automatizirano je zahvaljujući ulaganju u 4 robotnih strojeva koji koriste samo izdržljive plastične kutije proizvedene jednom i koje se stalno i iznova koriste.

 

Od instalacije našeg prvog robota po imenu Charlie 2004. do 2020. postigli smo uštedu:

  • 853.188 kartonskih kutija

  • 717,188 kg papira

  • 10.710 stabala

  • 315.562.500 litara vode 

  • 5.471.784 kW struje

Optimizacija pakiranja i zelena dostava

Naša predanost očuvanju okoliša slijedi naše proizvode čak i nakon što napuste našu tvrtku.

Sve transportne kutije izrađene su od recikliranog papira. A za isporuku naših proizvoda našim trgovcima koristimo samo špediterske agente s odgovarajućim jamstvima o provedbi Zelenih politika kao dio njihovog poslovanja.

 

Plastika? Da, ali ...

... samo ako je reciklirano i zajamčeno ...

Za omotnice koje se koriste za zaštitu proizvoda tako da stignu na odredište u savršenom stanju.

I za sav pribor i predmete koji zahtijevaju čvrst i izdržljiv materijal.

Solidea Green Attitude briga o okolišu optimizacija pakiranja

"Ne potcjenjujte ​​svoju predanost. Budućnost našeg okoliša ne ovisi samo o nekolicini donositelja odluka na Zemlji. Svatko je odgovoran za svoj stil života, a svako ponašanje ima određeni utjecaj na resurse našeg ekosustava. Pa zašto onda ne bismo odmah, na svoj mali način, počeli donositi odluke koje mogu napraviti razliku i donijeti stvarnu korist? Na svakom je od nas, a ne na drugima ... Ti drugi smo mi! "
Dr. Luca Pinelli, izvršni direktor Solidee

bottom of page