top of page
Solidea, Enzo Pinelli

od 1976

CALZIFICIO PINELLI 

Osnivač Solidee, Enzo Pinelli, pokrenuo je Calzifico Pinelli 1976. godine. Njegova posvećenost i briga o detaljima stvorila je od Solidee jak i prepoznatljiv brand koji je zauvijek promijenio svijet čarapa.

"Želim da se svaka žena osjeća lijepo, zadovoljno i zavodljivo čak i ako mora nositi kompresivne čarape. Upravo zbog toga sam stvorio Solideu kako bi svima pružio dobrobit i eleganciju!"
 
Enzo Pinelli 

Pinelli

Iskrena želja da vlastitim vještinama poboljša kvalitetu života ljudi uvijek je bila pokretačka snaga poslovanja Enza Pinellija. Sjedište i tvornica Solidee nalaze se na istom mjestu gdje je sve započelo, u Castel Goffredu kod Mantove. 

Tvrtku danas, uz Enza Pinellija, vode njegovi sinovi Luca i Michele Pinelli.  

Revolucionirao je odnos dena i kompresije: neumornim istraživanjima uz upotrebu vrhunskih tehnologija i nove kombinacije tkanja, stvorio je tkaninu savršene mekoće i prozirnosti čak i kod vrlo visokih kompresija. 

Solidea danas proizvodi kolekcije kompresivnih modnih čarapa i steznika koje kombiniraju:

  • dobrobit nogu i učinkovitost u prevenciji poremećaja cirkulacije

  • elegancija, mekoća te stilski i savršeno pristajanje profinjenih odjevnih predmeta

  • profinjenost u širokom rasponu modela, uzoraka i boja

Kvaliteta, tradicija i kreativnost prepoznatljive u talijanskom dizajnu, obilježje su svih Solideinih kolekcija. Pregršt modela, boja, uzoraka, stvorili su od Solidee i modni brend koji obuhvaća zdravlje, ljepotu, tehnologiju i znanost.

MODNA REVIJA

Modna revija Solidea

Svake se jeseni u dvorcu Visconti u Milanu održava modna revija Solidea. Popraćena velikom medijskom pažnjom, privlači ugledne goste poslovnog i showbiz svijeta.

ZAVIRITE U BACKSTAGE

bottom of page